RUT-avdrag

För dig som är privatperson finns det ett flexibelt skatteavdrag för hushållsnära tjänster som kallas RUT-avdrag. Detta avdrag gör det möjligt att få en generös skattesubvention för att anlita exempelvis vår städfirma, för att utföra hemstädning eller fönsterputs hos dig i Östersund.

Detta gäller vid hemstädning och RUT-avdrag

Det finns vissa riktlinjer när man väljer att nyttja RUT-avdraget. Bland annat så får man som mest göra skatteavdrag på 25 000 kronor per år och person, eller upp till 50 procent av den totala arbetskostnaden. Är du däremot äldre än 65 år gäller andra regler. Då ligger beloppet på 50 000 kronor per år och person.

Hur det funkar att anlita vår städfirma med RUT-avdrag

Anlitar du vår städfirma i Östersund för att utföra exempelvis hemstädning eller fönsterputs har du rätt att nyttja RUT-avdraget. Då kommer avdraget göras på det arbete vi utför, men bra att veta är att resekostnader inte ingår i avdraget.

Enligt Skatteverket är det även ett krav på att du helt eller delvis bor i bostaden där vi ska utföra vårt arbete.

Vi tar hand om det administrativa kring RUT

När det kommer till pappersarbetet kan du vara lugn. Vi sköter allt det administrativa när det kommer till RUT så att det sker på rätt sätt. Anlitar du vår städfirma i Östersund kommer vi dra av den aktuella summan från fakturan där du tydligt ser det slutgiltiga priset. Vi kommer även ansvara för att skicka in all nödvändig information till Skatteverket.